П`ятниця, 29.03.24, 8:16 AMВітаю Вас Гість | RSS
Слободоболехівська гімназія імені Дмитра Квецка
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 10 » День цивільного захисту
4:30 PM
День цивільного захисту

На виконання наказу по Слободоболехівському НВК «Про підготовку та проведення Дня цивільного захисту у НВК» та з метою забезпечення високої організованості, якісного та ефективного проведення всіх заходів в школі проводився День цивільного захисту 25 квітня 2018 року.

Основна мета Дня –  практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти з метою захисту свого здоров'я та життя у надзвичайних ситуаціях, виховання впевненості учнів у ефективності заходів, які проводяться цивільним захистом, формування та розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, спритності, самовідданого виконання завдань цивільного захисту – була реалізована майже в повному обсязі.

Відкриття Дня цивільного захисту розпочалося о 8.15 год. на загальношкільній лінійці. Начальник цивільної оборони школи ознайомив учнів та особовий склад з основними цілями та головними завданнями і планом проведення Дня цивільного захисту. Під час загальношкільної лінійки також було ознайомлено учнів із засобами індивідуального захисту, правилами поведінки підчас надзвичайних ситуацій, створення системи цивільного захисту, метою якого є захист населення від небезпечних наслідків аварій і катастроф, від стихійного лиха, сильнодіючих отруйних речовин, терористичних загроз, зброї.

Особливий інтерес в учнів 2-4 класів викликали заняття, проведені учнями 8-9 класів з використанням індивідуальних засобів захисту.  На високому організаційному і методичному рівні пройшли заняття, підготовлені вчителями Тусиком М. Ю., Данилишин Н. С.

Класними керівниками були проведені бесіди та виховні години на теми: «Небезпеки природного та техногенного характеру», «Як запобігти трагічним наслідкам пожежі», «Аварії та пожежі на виробництві. Причини їх виникнення», «Яку воду потрібно вживати?», «Радіація та її види». Учням школи було також продемонстровано документальний фільм «Чорнобильська катастрофа» та відеоролики «Небезпеки природного характеру», «Пожежа в кімнаті».

Підчас проведення Дня цивільного захисту медичною сестрою проведено практичне заняття «Правила надання медичної допомоги», яке супроводжувалося відеоматеріалами.

За сигналом цивільної оборони всередині дня проведено тренування з  евакуації особового складу школи із приміщення. Добре працював пост охорони громадського порядку, який організував патрулювання і спрямував напрям руху з першого та другого поверхів. Евакуація пройшла чітко й організовано.

Учні школи під керівництвом класних керівників виготовляли також засоби індивідуального захисту.

В рамках Дня цивільного захисту проведено комплексне об'єктове тренування на тему «Дії органів управління, сил та структурних підрозділів ЦЗ школи при виникненні пожежі на території школи»

Певну допомогу у підготовці уроків до Дня ЦЗ надала виставка методичної літератури та ілюстрацій них матеріалів, яка була організована під керівництвом зав. бібліотекою Гошовською Н. М. З кращого боку проявила себе санітарна ланка та ланка пожежогасіння. Разом з тим виявилася низка недоліків. Так у деяких класах не було комплектів індивідуальних засобів захисту, виготовлених учнями. Мало використовувалася навчальна література. Не в повній мірі проводилися практичні заняття з правил користування індивідуальними засобами захисту.

 

Переглядів: 235 | Додав: maxim | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту