Четвер, 18.04.24, 11:00 AMВітаю Вас Гість | RSS
Слободоболехівська гімназія імені Дмитра Квецка
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Квітень » 20 » Тиждень української мови та літератури «Без мови немає країни – мову, як матір любіть!»
8:05 PM
Тиждень української мови та літератури «Без мови немає країни – мову, як матір любіть!»

У Слободоболехівській гімназії з 21.03 по 25.03  проведено Тиждень української мови та літератури «Без мови немає країни – мову, як матір любіть!», приурочений Шевченківським дням.

 Розпочався Тиждень оголошенням плану заходів і  переглядом відеопрезентації про історію становлення української мови «Українська мова: вчора, сьогодні, завжди». Для учнів 5-9 кл. 22 березня продемонстровано  відеопрезентацію «Цікаві факти про українську мову». 23.03 учні початкових класів поринули у світ краси і цікавості, переглянувши мультсеріал  «Моя країна - Україна», а 20 учнів 7-8 класів взяли участь у літературній онлайн-грі «Ми пам’ятаємо тебе, Кобзарю». Учасники гри обрали своїх капітанів, визначили склад команд, придумали назви та девізи. Гра містила питання, що стосувалися життя та творчості Кобзаря, були цікаві завдання щодо творчості інших письменників, які вивчаються у 7-му класі (Олекси Стороженка, Богдана Лепкого, Ліни Костенко та Василя Симоненка). Відповідаючи на питання у формі гри, дітям довелось користуватися не лише методом пригадування, а й використовувати логічне мислення та метод виключення. Отже, розвивались і пам’ять, і мислення, і логіка. Обидві команди показали гідні результати та довели, що скарбами української нації є не лише її письменники, але й нова генерація учнів. Найактивнішими були учні 8 кл.: Юсип Христина та Квецко Вікторія та Квецко Вікторія. У конкурсі казок  «Мова – країна див» (3-4 кл.) посів 1 місце  Кос Богдан (учень 3 кл.). 24.03 здобувачі освіти (5-9 кл.) переглянули  відеоролик «Відомі українські письменники». Закриття Тижня української мови та літератури відбулося у формі флешмобу «Мово моя калинова! В нас для тебе найкращі слова!», і якому взяли участь учні 1-8 класів.
На тематичних уроках української мови та літератури, класних годинах  учні мандрували дорогами улюблених  письменників, на практиці використовували знання, здобуті на попередніх уроках, ділилися своїми дослідженнями, презентаціями.  Такі форми роботи сприяли вихованню інтересу до уроків літератури та любові  й поваги  до спадщини поетів, письменників, розширення кругозору.

Усі заходи присвячені темі пошани рідного слова, творчості Т.Шевченка та його поетів-однодумців, адже їхньою провідною  ідеєю є повчальність, яка надає нащадкам історичний досвід, виховання національної самосвідомості, патріотичних почуттів в учнів, бажання примножувати традиції.

Переглядів: 194 | Додав: maxim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту